3. brezplačna delavnica Mozilla Webmaker

Miha Hozjan


V soboto, 30. avgusta je v prostorih Kiberpipe potekala letos že 2. Webmaker delavnica v Ljubljani. Postati soustvarjalec spleta, kot ga poznamo danes, je bila glavna želja vseh udeležencev, katerim entuziazma ni zmanjkalo tudi ob reševanju zahtevnejših problemov.

 

 

 

 

 

Zanimanje za dogodek je po prvi delavnici krepko poskočilo, o čemer govori tudi dejstvo, da je na sprostitev prostih mest čakalo kar 80 ljubiteljev spleta. Predstavljena so bila vsa 4 Webmaker orodja, s katerimi so se udeleženci najprej dodobra spoznali, nato pa se vsak po svoje lotili zadanega cilja, ter ustvarili mnogo odličnih izdelkov, na katere smo med drugimi ponosni tudi sami. Bili so raznovrstni, saj je poleg spletnih strani, nastala še kopica izjemnih obogatenih video posnetkov. Po predstavitvi le-teh in podeljenih simboličnih nagradah, je v zaključku produktivnega druženja vsak prejel še diplomo in značko iz Mozillinega programa značk, katerega namen je zbiranje potrdil o neformalno pridobljenih znanjih.

 

 

 

 

 

 

Upamo, da je bila za vse udeležence dogodka naša delavnica zgolj odskočna deska v splet, katerega soustvarjalci ste zdaj postali tudi sami. Ob tem Vam želimo obilo užitkov, ter uspehov.

Za vse ostale informacije o prihajajočih dogodkih in Mozillini skupnosti v Sloveniji, nas spremljajte na naši Facebook strani, ter na Twitter-ju.