Nasvet za tipkanje: preprečite, da bi vam vračalka uničila trud

Lan Glad

Ste že kdaj porabili celo večnost, da ste na spletno stran natipkali kup besedila, nato pa ste pritisnili tipko Backspace z namenom izbrisati črko in se je Firefox vrnil na prejšnjo stran, da je šlo vse besedilo v nič?

Backspace_bomb_(Shutterstock)

Pritisk vračalke (Backspace) v primeru, da se kazalec ne nahaja v polju z besedilom, deluje kot gumb “Nazaj”. S to zvijačo lahko v Firefoxu onemogočite takšno delovanje in tako preprečite, da bi ob pritisku te tipke, ko besedilo ni izbrano, izgubili vnesene podatke.

  1. V naslovno vrstico vtipkajte about:config in pritisnite Enter. Prikazalo se bo sporočilo »To lahko uniči vašo garancijo«, vi pa kliknite »Sprejmem tveganje«. Dokler se držite navodil, ne boste uničili svojega brskalnika! 😊︎
  2. Poiščite nastavitev browser.backspace_action. Dvokliknite jo in ji v pogovornem oknu, ki se odpre, spremenite vrednost na 2.
  3. Opravljeno! Zaprite stran about:config.

O strani about:config lahko izveste več v tem članku. Več dejanj, ki jih lahko dodelite vračalki s spreminjanjem nastavitve browser.backspace_action, pa lahko najdete na MozillaZine.