Delavnica Webmaker v Lendavi je uspela

Gašper Deržanič

V soboto, 14. februarja, na pustni dan in dan zaljubljencev, smo v Lendavi organizirali že 4. delavnico Webmaker. Na delavnici smo predstavili osnovna orodja, s pomočjo katerih želimo ljudi naučiti soustvarjati splet. Prikazali smo 3 orodja, s katerimi so se udeleženci naučili pregledovati izvorno kodo spletne strani ter izdelovati spletne strani in enostavne interaktivne video posnetke. Dogodek je potekal v Mansardi, ki smo jo napolnili do zadnjega kotička.

Lendava 1lendava 4 1

Med odmorom smo poskrbeli tudi za lačne, da so lažje premagali lakoto in ustvarili boljše izdelke. Po odmoru pa so naši mentorji poskrbeli za potrebno pomoč in svetovanje.

lendava 7 1lendava 2 11

Vsem udeležencem smo se zahvalili in jih povabili, da nas še naprej spremljajo na naših kanalih na FB strani in Twitterju. Prav tako pa smo v duhu, da bi socialno ogroženim pomagali priti do spodobnega računalnika predstavili gibanje Duh časa. Društvo se ukvarja s sestavljanjem delujočih računalnikov iz podarjenih in v podjetjih že odpisanih komponent.

lendava 5 1 lendava 6 1

Orodja si lahko ogledate in uporabljate na strani Webmaker, saj so popolnoma brezplačna. V primeru težav pa se lahko obrnete na nas ali pa obiščete eno od prihodnjih delavnic.

Fotografije: Lendavainfo.CoM