Firefox in Windows 10 – ter kako obnoviti Firefox kot privzeti brskalnik

Lan Glad

Predvčerajšnjim je bil izdan Windows 10 – nova različica operacijskega sistema Windows, ki je uporabnikom sistemov Windows 7 in 8.1 na voljo brezplačno.

Popolno podporo za Windows 10 bo vseboval Firefox 40, ki bo izdan 11. avgusta. Kdor ne želi čakati na novo različico, si lahko prenese Firefox 40 Beta s te strani.

Firefox 40 v sistemu Windows 10

Firefox 40 v sistemu Windows 10

»Te spremembe nas ne motijo, ker smo organizacija, ki razvija Firefox. Moteče so, ker milijone uporabnikov, ki imajo radi Windows, prikrajšujete za možnost izbire …«
– Chris Beard, CEO Mozille

Vendar pa si novi sistem pri nadgradnji očitno ne zapomni nekaterih uporabniških nastavitev – med drugim brez vprašanja zamenja privzeti brskalnik, ki ga je izbral uporabnik, z brskalnikom Microsoft Edge, in uporabniku oteži preklop na drug brskalnik. Mozilli tako vsiljevanje izkušnje brskanja seveda ni pogodu, zato smo Microsoftu že poslali odprto pismo, v katerem korporacijo pozivamo, naj spoštuje voljo uporabnikov. Pismo si lahko preberete na Mozillinem blogu.

Če je tudi vam do tega, da si milijoni uporabnikov lahko sami izberejo, kako bodo brskali po spletu, nas lahko podprete prek Twittra! Kako nastaviti Firefox za privzeti brskalnik v Windows 10, pa izveste v spodnjem videoposnetku ali v tem članku za pomoč.