Firefox za Android vam pomaga deliti vaše priljubljene strani

Vito Smolej

Firefox za Android nudi nove zmogljivosti, ki omogočajo preprosto izmenjavo najljubših spletnih člankov ali video posnetkov z vašo družino in s prijatelji. Možnost QuickShare osnovni meni Firefoxa dopolni z zabavno in barvito ikono za vašo najljubšo storitev za skupno rabo, tako da jo imate takoj “pri prstu” – en sam dotik zadostuje. Pogosto uporabljate Twitter, Facebook, SMS ali elektronsko pošto? Firefox za Android bo vaše najbolj pogoste storitve dodal na gumb v meniju.

Quickshare na Firefoxu za Android

Quickshare na Firefoxu za Android

Firefox za Android podpira deljenje na napravah, ki podpirajo NFC. Deljenje odprtih zavihkov, najljubših člankov, receptov ali napotkov s prijatelji je zdaj še lažje. Zdaj lahko svoj telefon “bumpnete” s telefoni svojih prijateljev, da si drug drugemu brezžično delite priljubljeno spletno vsebino.

Pri razvoju Firefoxa ves čas mislimo na uporabnike in jim želim zagotoviti udobno in prijetno branje tudi na majhnih zaslonih. Z novimi posodobitvami za Reader lahko preprosto spreminjate pisavo med serif in sans serif. V Readerju lahko Firefox za Android zdaj samodejno preklopi na “temni način” (temno besedilo na svetli podlagi) ali “svetli način” (svetlo besedilo na temnem ozadju), odvisno od tega, kako svetel je prostor. Med tema stanjema lahko preklapljate tudi ročno, kot vam pač najbolj ustreza. Če ste našli članek, ki ga želite prebrati, se lahko zdaj dolgo dotaknete ikone za Reader v vrstici z naslovom: s tem ga dodate na svoj seznam za branje, ne da bi morali najprej preklopiti v Reader. Vsebina v Readerju je na voljo brez povezave, tako da lahko čtivo, ki se vam je s časom nabralo, v miru preberete med vožnjo v službo ali tam, kjer dostop do interneta ni na voljo, na primer v letalu ali podzemni železnici.

Firefox za Android - Reader v temnem in svetlem načinu

Firefox za Android – Reader v temnem in svetlem načinu

Firefox za Android dodaja katalonščino, britansko angleščino in švedščino, tako da je zdaj na razpolago že v več kot dvajsetih jezikih.

Več o tem: