Kaj nam prinaša Firefox 16?

adzilla

Firefox je že dolgo zasidran kot vodilni internetni brskalnik med razvijalci, saj omogoča hitrejši in lažji razvoj. Tudi 16 izdaja prinaša novosti na tem področju. Komandna vrstica za razvijalce je le ena od novosti.

Novosti so tudi novi API-ji, ki jih podpira in pa razne CSS3 tranzicije, ki omogočajo še lepši pregled svetovnega spleta.

Mobilna verzija Firefox je bogatejša za tako imenovani “Reader Mode”, ki omogoča enostaven pregled spletnih strani in člankov na vašem mobilnem telefonu ali tablici. Z enostavnim klikom tako aktiviramo funkcijo, ki nam prikaže vsebino spletne strani brez nadležnih oglasov. Besedilo in slike pa so prilagojene zaslonu vaše naprave.

Najnovejšo različico Firefoxa na osebnih računalnikih imate verjetno že nameščeno saj se posodobi v ozadju. Tako ni več nadležnega okna, ki bi vas opomnil, da je nova različica na voljo.

Firefox za Android pa boste morali posodobiti preko Google Play. Ste vedeli, da je Firefox za Android trenutno najhitrejši brskalnik na mobilnih napravah, ki tečejo na operacijskem sistemu Android? Preizkusite ga!