Mozilla z novim APIjem

adzilla

Mozilla je danes objavila posodobitev za brskalnik Firefox, ki prinaša tako imenovani social API. Ta posodobitev vsebuje dve pomembni novosti. Brskalnik ima sedaj social API, ki bo prišel prav razvijalcem. Uporabniki pa bodo veseli predvsem tega, da bodo lahko kar preko Firefoxa komunicirali na Facebooku. Tudi takrat, ko ne bodo na omenjenem družbenem omrežju.

Facebook je največje družbeno omrežje na spletu, ki ga uporablja tudi veliko uporabnikov Firefoxa. Mozilla želi s temi posodobitvami narediti še boljšo uporabniško izkušnjo za uporabnike Facebooka ter Firefoxa. Integracijo lahko omogočite preko povezave: https://www.facebook.com/about/messenger-for-firefox

social-api_soccer_game_conversation-copy1

Čeprav se API imenuje social API, pa razvijalcem omogoča tudi, da v realnem času v brskalniku prikazujejo podatke, kot so recimo aktualni športni rezultati, gibanju cen na borzi, obvestila o prejeti e-pošti, itd.

Ste že posodobili brskalnik in preizkusili novosti, ki vam jih ponujamo? Mogoče, pa že imate omenjene nove funkcionalnosti, saj se Firefox posodablja v ozadju.