Mozilla že drugič prejela prestižen naziv najbolj zaupanja vredne organizacije na spletu

Nino Vranešič

Mozilla vedno daje v ospredje uporabnika ter skrbi za njegovo varnost in zasebnost. Pojem zasebnosti jemljemo zelo resno. Tako smo med prvimi implementirali zaščito Do Not Track v naš spletni brskalnik Firefox, ki tretjim osebam preprečuje sledenje vašemu početju na spletu.

mosttrusstedcake[1]

Po letu 2012 smo ponovni prejeli prestižno nagrado za leto 2014.

Vedno se zavzemamo za transparentnost in spoštujemo uporabniške podatke, ki jih varujemo in ne posredujemo tretjim osebam, kot to delajo nekatere velike korporacije. Dobiček nam ni primarni cilj zato smo tudi neprofitni. Največ nam pomeni zadovoljen uporabnik, ki ima izbiro in lahko na varen in enostaven način brska po odprtem spletu.

Veseli smo, da smo prejeli naziv “Most Trusted Internet Company for Privacy“, ki ga podeljuje Ponemon Institute. Že drugič, po letu 2012 in zdaj za leto 2014, smo prejeli to prestižno nagrado.

Več kot 100.000 ljudi je prispevalo svoj glas v anketi, v kateri so morali izbrati pet organizacij, ki najbolj ščitijo uporabnika in njegovo zasebnost.

Hvala, ker nam pomagate oblikovati odprti splet, ki si ga vsi želimo. Splet, ki ga ne kontrolira peščica korporacij, temveč je javen in omogoča izbiro.