Predstavljamo najbolj zasebno brskanje doslej

Lan Glad

Ko odprete okno zasebnega brskanja, si želite zasebnost. Ne samo, da si brskalnik ne zapomni, katere strani ste obiskali, temveč tudi, da si tega ne zapomnijo različni oglaševalci in druga podjetja, ki na spletnih straneh spremljajo vsak vaš premik. Medtem ko vam zasebno brskanje ostalih brskalnikov zagotavlja zgolj prvo, smo mi naredili korak naprej in vam danes s ponosom predstavljamo novo različico Firefoxa z zaščito pred sledenjem v zasebnem brskanju.

Zasebno brskanje v Firefoxu 42

Zaščita pred sledenjem, ki temelji na Disconnectovem seznamu sledilcev, prepoznava in blokira elemente tretjih strani, namenjene sledenju uporabnikom prek več spletnih mest. Ko brskate v zasebnem oknu, vam ikona ščita v naslovni vrstici pove, da Firefox na tej strani zavrača sledenje.

Ščit zaščite pred sledenjem

Če spletna stran zaradi zaščite pred sledenjem ne deluje pravilno – marsikdaj namreč izginejo različni gumbi družbenih omrežij in podobni elementi strani, ki med drugim sledijo vašemu brskanju – jo lahko za to stran izklopite. Kliknite ikono ščita, da odprete nadzorno središče, in kliknite gumb Onemogoči zaščito za to sejo.

Onemogoči zaščito za to sejo

Več o novi zaščiti pred sledenjem in še kopico drugih nasvetov, kako se na spletu zavarovati pred sledenjem in drugimi nadlogami, najdete na naši strani za podporo. Želimo vam zadovoljno in varno brskanje!