Odprtokodna konferenca Open Way z mednarodno Mozillino udeležbo

Nino Vranešič

V petek, 24.4.2015 bo v Novem mestu že peto leto zapored potekala odprtokodna konferenca Open Way, ki jo organizira skupnost – za skupnost.

Tokrat so se organizatorji odločili za novo lokacijo. Podjetniški inkubator Podbreznik v Novem mestu, bo tokrat gostil odprtokodno mreženje. Del dogajanja bo potekal tudi v izvirni pisarni na prostem poimenovani OpenOffice.

Lani je na konferenci predaval Matjaž Horvat, ki je predstavil prihodnost mobilnega operacijskega sistema Firefox OS.

Matjaž Horvat o Open Way konferenci

Matjaž Horvat o Open Way konferenci

Tudi letos bo Mozilla imela svojega predstavnika. Dogovorili smo se namreč za gostujoče predavanje Elia Qoshija, ki bo predstavil svoj pogled na področju dizajna v odprtokodni skupnosti Mozille.

S tem Mozilla Slovenija nadaljuje s podporo dogodku in hkrati soustvarja dogodek, ki je iz lokalnega nivoja postopoma zrasel na mednarodni, saj gosti karizmatične tuje govorce.

V dopoldanskem času se lahko udeležite dveh delavnic s področja spletnega razvoja. Za tiste, ki še ne poznate veščin spletnega programiranja se priporoča delavnica Drupala. Če že poznate osnove trojčka “HTML+CSS+JavaScript” pa bo Bootstrap & friends delavnica prava izbira za vas.  Vedno več je govora tudi o mikrokontrolerju Arduino, kjer se boste naučili izdelati svoj semafor. Bogat delavniški program bo potekal tudi v prostorih Mozilla Space Novo mesto.

Open Way 2015

14 predavateljev skozi celoten dan in bogat progam obetajo nepozabno druženje.

Veselimo se, da se bomo srečali. Preizkusili boste lahko tudi mobilne naprave, ki jih poganja naš odprti mobilni operacijski sistem Firefox OS. Za vas smo pripravili tudi nekaj nagrad, torej še en razlog več za obisk konference.

Povrhu vsega je dogodek brezplačen, saj organizatorji zagovarjajo odprto delitev znanja in izkušenj. Zagotovi si svoje mesto preden bo prepozno http://openway.si