Skupine zavihkov bodo odstranjene iz Firefoxa

Lan Glad

Kot že opozarja Firefox 44, bo v različici 45 odstranjena možnost skupin zavihkov (Panorama), ki je omogočala organiziranje velikega števila zavihkov.

O odstranitvi skupin zavihkov se je govorilo že dalj časa, saj ima možnost precej težav, temelji na zelo zapleteni kodi in zato ovira nadaljnji razvoj Firefoxa (več o tem si lahko preberete na tej strani). Ker jih uporablja zelo malo uporabnikov (le okoli 0,01 %), smo se odločili, da se jih ne splača nadgrajevati in popravljati; svoj čas in sredstva bomo raje namenili drugim komponentam Firefoxa in jih izboljšali za vas.

Če ste eden od tega 0,01 % uporabnikov, ne skrbite – za vas je poskrbljeno. Namestite lahko dodatek Tab Groups, ki temelji na izvorni kodi Firefoxa in ponuja izpopolnjeno različico skupin zavihkov, kakršne so trenutno na voljo v Firefoxu. Če ga namestite že zdaj, še preden se Firefox posodobi na različico 45, bodo vaše skupine zavihkov samodejno preseljene iz Firefoxa v dodatek in jih boste lahko uporabljali še naprej, kot če se ne bi nič zgodilo.

Kaj točno se bo zgodilo ob posodobitvi na Firefox 45 in kakšne so druge alternative skupinam zavihkov, si lahko preberete v tem članku na strani Podpore Mozilla.